15.01.2024 91

Eskişehir İmam Hatip Lisesi 1965 - 1966 eğitim öğretim yılının Şubat ayında öğretime açılmıştır. İlk defa Deliklitaş semtindeki iki katlı binada hizmete başlamış, daha sonra 1972 yılında 3. katı ilave edilmiştir. Öğrenci sayısının artması nedeniyle okul bitişiğindeki 4 katlı bina M.E.B. tarafından satın alınarak okul haline getirilmiştir. Okul binası Devlet Millet işbirliği ile Koruma Derneği tarafından yaptırılmıştır.

28 Şubat sürecinde öğrenci yetersizliğinden dolayı okul binası Murat Atılgan Ortaokulu'na geçici kullanım amacıyla verilmiş mevcut öğrenciler Yunus Emre Anadolu Lisesi binasına aktarılmıştır. Bir müddet burada eğitime devam edildikten sonra şimdiki Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu binasına taşınmıştır.

2021 yılında şu anda eğitim verilmekte olan Deliklitaş Mahallesi'ndeki yeni binasında, proje okulu statüsüne kavuşan okulumuzda eğitim ve öğretime devam etmektedir.