eTwinning Resfebe İle 40 Hadis

eTwinning Resfebe İle 40 Hadis

Proje hakkında

Bu proje ile yapmak istediğimiz, 09-18 yaş aralığında olan çocukların; Hz. Peygamber'imizi tanımaları ve onun sözleri olan hadisleri daha iyi kavrayabilmeleri için seviyelerine uygun olarak önceden belirlenmiş 40 tane hadisi ele alarak Resfebe çalışması yapmalarını sağlamaktır. Böylelikle hadisler yaratıcı şekillerle bulmaca haline getirilerek çocukların hem eğlenmesi hem de öğrenmesi amaçlanmaktadır. Geleceğimiz olan çocuklarımızın bu konulara dikkatini çekmek; Peygamberimizi, sözleri ve davranışlarıyla bir bütün olarak tanımalarını ve ahlaki tutum ve değerlerimizin hayatlarında yer edinmesini sağlayacaktır.

20.05.2021 845

HEDEFLER

Daha güzel yarınları oluşturacaklar, bu Zaman'ın çocuklarıdır. Sağlıklı bir toplum ve birey olunması için öncelikle sağlıklı çocukluk yaşanması gerekmektedir. Bizlere düşen çocuklarımızın ve öğrencilerimizin yarınlara en iyi şekilde hazırlanmasına rehberlik etmek olmalıdır. Bu konuda en güzel örnek Hz. Muhammed'dir. Tüm bunlara istinaden, öğrencilerimizin; Peygamberimizi daha iyi tanıyarak kendi ahlaki değerlerini geliştirmeleri için neler yapabiliriz sorusundan hareketle; onları araştırmaya, düşünmeye yönlendirerek farkındalık oluşmasını sağlamak temel hedefimiz olmaktadır. Kısacası amacımız; Peygamberimizi tanıyan, değerlerimizin farkında olan bireyler yetiştirmektir.

 

ÇALIŞMA SÜRECI

Ortak okullar ile projenin temelini oluşturan hadislerle resfebe ele alınarak özgün fikirler geliştirilecektir. Projeye katılan öğretmenler çalışmak istedikleri hadisleri belirleyip, konu üzerinde belirlenen sürede çalışabileceklerdir. Proje 22 Şubat'ta başlayıp 3 ay sürecektir. Proje ortakları ayda bir kez görüşüp genel değerlendirme yapacaktır. Öğretmenler istediği kadar öğrenci ile konuyu çalışabilecektir. Gerektiği zaman farklı okuldaki öğrenciler ile gerekli iletişim kanallarını kullanarak fikir alışverişinde bulunabileceklerdir.

 

BEKLENEN SONUÇLAR

Projenin sonucunda öğrencilerde aşağıdaki değişikliklerin olması beklenmektedir.

Peygamberimizi daha iyi tanıyabilmesi

Öğrendiği hadisleri kendi hayatında uygulayabilmesi

Hadislerin nasıl ortaya çıktığını öğrenmesi

Peygamberimizi kendine örnek alması

İletişim içerisinde bulunduğu insanlara karşı örnek olabilme

Araştırma, düşünme ve özgüveninin gelişmesi

Birlikte çalışabilmek ve ortaya bir ürün koyabilmek yeteneğini geliştirmesi

Daha yaşanabilir bir dünya nasıl olabilir konusunda fikir oluşması.

Daha iyi bir dünya için bizde bir şeyler yapabiliriz düşüncesinin gelişmesi

Alışılagelmiş yanlışlar ile doğrular arasındaki farkı daha net görmesi

 

İlgili İlnkler:

https://www.youtube.com/watch?v=VLFX7nJrTiQ

https://www.youtube.com/watch?v=5CtYcvS8xZQ