Okul Müdürümüz Yusuf GÜL'ün 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Mesajı.

Okul Müdürümüz Yusuf GÜL'ün 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Mesajı.

13.09.2023 91

Çok Değerli Öğrenci Veliler, Sevgili Öğrenciler,Kıymetli Öğretmenler.

 

"Oku" emri ile başlamış bir dinin mensuplarıyız. İslam Dini okumayı, öğrenmeyi de çalışmak gibi farz kılmış son ilahi dindir. Bize "Rabbim ilmimi artır" diye dua etmeyi; bilenle bilmeyenin asla eşit olamayacağını da yine Kur'an bildirmiş ve öğretmiştir. Sevgili Peygamberimiz sav. ise ilmin her yerde aranmasını, bulunup öğrenilmesini; okumanın bilmenin ve öğrenmenin kadın erkek herkese farz olduğunu ve beşikten mezara kadar ilim öğrenmemizi istemiştir. Yine Hz; Ali Efendimizin "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum." sözü dinimizin okumaya verdiği önemi göstermektedir.

 

"Sevgili Eskişehir Anadolu İmam Hatipliler."

 

İmam Hatip Liseleri, Türkiye Eğitim Tarihinin en önemli ve en başarılı bir projesidir. 1924 yılında başlayan yolculuk engellerle karşılaşmış olsa da necip milletimizin ve öncü şahsiyetlerin gayretleriyle günümüze kadar varlığını sürdürmüştür. İmam Hatip terbiyesi almış nice insan ülkenin kalkınmasında motor görevi üstlenmiştir. Günümüzde İmam Hatip neslinin artık ülke dışına taşdığını, evrenselleştiğini akademisyenleri, idareci ve devlet adamları örneklerinde doyasıya yaşıyoruz. 

 

Kıymetli Veliler,Değerli Öğrenciler.

 

İmam Hatipliler ruhu ile hayatın her alanında ve ortasında yer alan kimselerdir. Bulunduğu her meslek ve sosyal aktivite içinde kılıçtan keskin ve ipekten yumuşak duruş ve sözüyle; karakterli, onurlu, alçakgönüllü, çalışkan ve hoşgörülüdür. Ülkesini seven, farklı düşünce ve inançlara saygılıdır. Kısaca çağın özlemini duyduğu, ülkenin su kadar ekmek kadar ihtiyaç duyduğu insanlardır.

Merhum Celalettin Ökten hocamızın tanımıyla İmam Hatipli:

"Asrın ihtiyaçlarını müdrik; doğuyu ve batıyı bilen münevver; dindar görüneceğim diye taassub sahibi olmayan, aydın desinler diye de dinden taviz vermeyen; tavizsiz fakat müsamahakâr bir gençtir.”

 

Unutma İmam Hatiplim...!

 

Sen yürürken, yapamazsın diyenler karşına çıkacak, Gülümse ve geç. Gelişini özlemle bekleyen mahsun gönüller çıkacak, ürkütmemeye bak onları, sevgiyle kucakla yaralarına merhem ol.

İlerlemeni istemeyen, yoluna taş koyanlara rastlayacaksın, kendini korumasını bil. Yolunu açan liderler göreceksin. "Hürmet et ve arkalarından yürü.Dikkat et! eline dikenler batmasın, unutma gül'e ulaşmaman için dikenler sana engel olmak isteyecek.Asla istikametinden şaşma. Çünkü istikamet doğru yol demektir.Bizim doğru yolumuz ise Kur'andır, Sünnettir.İslamdır.İstikamet kararlılık gerektirir.Her türlü zorluğa rağmen ayakta kalmayı,hedefinden vazgeçmemeyi zorunlu kılar.

Ve asla unutma...Hakk'ın (cc) rızasını aradığın yerde kulların rızası sana engel olmasın. 

 

Bu duygu ve düşüncelerle 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının hayırlı olmasını diliyor ve başta merhum Celalettin Ökten hocamız olmak üzere, İmam Hatip okullarının varlığını devam ettirmesinde emeği geçen tüm şahsiyetleri, saygı hürmet ve rahmetle yad ediyorum.

 

"Tohum saç bitmezse toprak utansın

Hedefe varmayan mızrak utansın

Hey gidi küheylan koşmana bak sen

Çatlarsan doğuran kısrak utansın."

 

Yusuf GÜL

Okul Müdürü